Философията на бюджета е на максимално възможното в рамките на множество

...
Философията на бюджета е на максимално възможното в рамките на множество
Коментари Харесай

Зам.-министърът на финансите: Философията на бюджета е на максимално възможното в рамките на множество ограничения

" Философията на бюджета е на оптимално вероятното в границите на голям брой ограничавания. Постигаме доста неща, когато ръцете ни са много вързани. Инфлацията е относително висока, имаше енергийна рецесия, относително по-нисък напредък на стопанската система и макар тези ограничавания, реализираме доста “, сподели заместник-министърът на финансите Георги Клисурски в ефира на bTV. 

По думите му в бюджета са заложени рекордните 8 милиарда лева за пътища, жп, нови влакове, а първият медицински хеликоптер се чака да дойде до края на годината.

" Запазваме обществените заплащания, пенсиите се усилиха от 1 юли с 12%, резервираме учителските заплати на равнища 125% от междинната заплата и увеличихме заплатите и на преподаватели в университети, и в Българска академия на науките. Има и рекордно нарастване в НЗОК, осигуряваме средствата за лекарските заплати от 2000 лева и медицинските сестри от 1500 лева във всички държавни лечебни заведения “, разясни Клисурски. 

По думите му на този стадий сделката е концепцията за " безплатния обяд “ да отпадне.

" Ако сте клиент, отидете в заведение и не си платите сметката, когато не ви дадат касов бон, да не се получи правна неустановеност имате ли право или не да извършите това “, сподели той. 

Клисурски разяснява и решението на Народното събрание компаниите, които имат над 100 чиновници да изплащат заплати единствено по банков път. 

" Ефектът ще го реализираме - изсветляваме стопанската система. Когато възнагражденията се изплащат по банков път, има проследимост, служащите получават цялостния размер на осигуровките, налозите се изплащат в целокупност. От друга страна, самите трудещи се ще се употребяват с цялостния си размер на осигуровките, когато се пенсионират и няма 50% от хората да са на минимална пенсия. Облекчаваме по-малките компании. Много хора в дребните обитаеми места надали работят в компании, които имат над 100 души личен състав “, сподели заместник-министърът на финансите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР